maanantai 20. tammikuuta 2014

Top 50 Levyt/EP:t Vuodelta 2013: 30# - 11#





30# Speedtrap - Powerdose

Täs on kyl törkysen kovaa heviä. Aika vauhdikasta ja haisee mukavasti kasari meiningeille. Vaikka levy on vain muutamaan otteeseen ollut kuuntelussa niin se iskee heti ja toimii paremmin kuin vr:n vessa. Suurinosa kertseistä jää päähän soimaan niin vitusti ja ne muistaa ulkoa vaikka kuuntelu kertoja on takana vain se yksi ainoa kerta. Yhtenä hyvänä puolena myös mainittakoon se että levy on niin sopivan pituinen että sen voi heittää pyörimään isoimmankin kiireen keskellä.

                                                     




29# Sithu Aye - 26

Tässä Epssä on vain 3 kappaletta (ja 1 bonusbiisi), mutta ne ovat melkeinpä 3 lemppari kipaletta kyseiseltä artistilta mitä olen kuullut. 











28# Studio Killers - Studio Killers

Suurinosa on varmasti kuullut jotain tästä kyseistä yhtyeestä. Jenny on ainakin tullut korviini radiosta, vaikka itse en edes kuuntele radioa. Levy on yksinkertaisesti sanottuna ihana ja sen kun pistää soimaan niin tulee yleensä hyvälle tuulelle. Tarttuvat kertsit, mahtavaa soitantaa ja kesäinen meininki ovat tämän albumin suola ja se toimii!








27# Bring Me The Horizon - Sempiternal

Itellä ei ole pahemmin kokemusta bändin aikaisemmasta matskusta, koska se ei yksinkertaisesti ole oikeen napannut. Siispä tämä levy oli kyllä yks isoimmista yllättäjistä tälle vuodella omalle kohdalle. Bändin musiikkityyli on muuttunut huimasti, jos vertaa edellisiin levyihin. Omasta mielestäni paljon parempaan suuntaan mitä se oli aikaisemmin. Tähän levyyn on tultukin tämän vuoden aikana usein tartuttua, kun on tehnyt mieli kuunnella metalcorea!    

 





26# The Haxan Cloak - Excavation

Tämä levy on kuin jostain kauhuleffasta/pelistä. Kuumottaa perkeleesti, mutta samalla helvetin mielenkiintoinen levy. Näin talven pimeinä kuukausina se toimii hyvin ulkona pilkko pimeässä kävellessä. Kuumottaa niin mukavasti, joten kannattaa kokeilla!










25# A$ap Ferg - Trap Lord

A$ap Ferg on toinen jäsen A$ap Mobista, joka on päässyt julkaisemaan oman soolonsa (A$ap Rocky tietenkin ensimmäinen). Levy siis sisältää saatanan kovia kertsejä, jotka soi päässä varmasti seuraavan vuodenkin ja biittejä jonka tahtiin jammailee kanakin. Fergien härskit lyriikat ovat muutamassa biisissä niin ns. törkeitä  että tulee pakostakin pieni naurun purskahdus. Ei omasta mielestäni ole ihan Rockyn tasoa, mutta asiasta voi olla montaa mieltä. Toimii silti niin perkeleesti!

                                                     





24# Him - Tears On Tape

Him on yksi omista lemppari suomi yhtyeistä ja tämä on yksi omista lemppari Him levyistä mitä on tullut. Ei kai tähän siis liene muuta sanottavaa. 












23# Satellite Stories - Pine Trails

Mitä indie musiikkiin tulee niin tässä on oma ehdoton lemppari tältä vuodelta. Levy on täyttä tykistystä sanoituksista soitantaan ja kaiken kukkuraksi levyn "deluxe editionista" löytyy jokaisesta biisistä myös akustiset versiot jotka ovat mukavaa vaihtelua. Bändillä on myös semi kovat keikka vedot kannattaa mennä kattelemaan, jos se on mahdollista. 








22# Huge L - Delirium Tremes

Parasta Hugea mitä tältä vuodelta löydät, mutta ei mitään parasta Hugea kautta aikojen. 












21# Haken - The Mountain

Tässä on varmasti yksi hehkutetuimmista Progressiivisisistä metalli levyistä mitä on tänä vuonna tullut heti Steven Wilsonin ja muutaman muun jälkeen. Syystäkin sillä se on yksinkertaisesti mahtava. En keksi mitään muuta mikä kuvailisi sitä paremmin.











20# Jaakko & Jay - Rauha

Aikalailla parasta mitä suomalaiset ovat saaneet aikaan akustisella kitaralla, virveli rummulla ja helvetin upealla äänellä vuonna 2013.

 










19# Nick Cave And The Bad Seeds - Push The Sky Away

En ollut aikaisemmin tutustunut Nick Caven musiikkiin ennen tätä levyä. Levy on yllätys yllätys loistava ja se on tähän päiväänkin asti lemppari Nick Cave levy mitä olen kuullut (olen tosin vain kuullut 3 nick cave levyä). Tämä on omasta mielestäni mukavan tunnelmallinen levy, vaikka saattaa olla paikka paikoin aika synkkäkin (sehän ei ollut yllätys). Tässä on vaan on omaan korvaan sitä jotakin mitä niissä kahdessa muussa levyssä ei ollut.

                                                    




18# Kanye West - Yeezus

"Yeezus Is Wack, But Kanye West Isn't" - Hopsin

Toi "quate" kertoo aikalailla mun mielipiteen tästä levystä. Elikkä näin suoraan sanottuna ainut Westin levy, joka on oikeasti kiinnostava omasta mielestäni. 

 






17# Ruger Hauer - Ukraina

Ruger Hauer tiputti vähän synkempää räpää kyseisellä levyllä. Toimii ainakin itselläni kun muutamaan otteeseen oli kuunnellut. se on aina hienoa omasta mielestäni, että poppoon joka levyllä on oma tunnistettava saundi. Odotan innolla millaista ruugeria on tulossa tulevaisuudessa.


                                                                      



16# E U R O C R A C K - H U U M E

Perkele, kun Henkan ja Rollen räpit on vaan niin vitun timanttia ja
siihen kun lisää ehkä kovimmat biitit mitä Rbk on koskaan tuottanut ei olla kaukana vuoden kovimmasta suomi hip hop levystä. 










15# Asa Masa - Rapsodia

Syy miksi itse innostuin taas suurimmaksi osaksi hip hopautteluista oli kun kuulin Asa "Masan" jou jou levykäisen aikoinaan. On jotenkin sopivaa ja ehkä luonnollistakin että ns. Asa "Masan" toka levy pääsisi tälle listalle (ei tietenkään varmaa). Omasta mielestäni Rapsodia on Asan toiseksi paras levy tähän päivään saakka (heti "terveisiä kaaoksesta" jälkeen). Tällä taas jaksailee ensi levyyn saakka.  

 





14# Tyler The Creator - Wolf

Tylerista on vuoden aikana kasvanut itselleni yksi suosikki ulkomaalaisista räppäreitä. Johtunee varmasti isoksi osaksi tästä levystä ja tietenkin Tylerin huumorintajusta. Loiter Squad on parasta sketsisarjaa heti Ääliöiden jälkeen. Levyllä on monta helvetin kovaa kappaletta, jotka varmisti näinkin korkean paikan listalla, vaikka osa biiseistä on vielä hieman pimennossa. levy kun on vartti tunnin pituinen ja sisältää 18 kappaletta. Helpostikkin siinä jää jotkut biisit enemmän pimentoon kuin toiset.






13# Daft Punk - Random Access Memories

Tällä levyllä on itseni kohdalla juuri samallainen tarina kun listalla alemmalle sijalle päätyneellä Nick Cavella. Tosin olen kuunnellut tämän lisäksi vain Discoveryn Daft Punkilta, joka oli kyllä hyvä, mutta tässä on vaan enemmän fiilistä mitä Discoveryssä ei ollut minun mielestäni. Sekä enemmän laulu osuuksia joista tykkäilen niin pirusti tässä levyssä. Molemmat ovat silti tosi hyviä levyjä, mutta tämä on se levy minkä todennäköisesti pistän soimaan kun tekee mieli kuunnella ihanaista Daft Punkkia!






12# A$ap Rocky - Long.Live.A$ap

Tässä on myöskin yksi kovimmista ulkomaisista hip hopautus levyistä mitä on tänä vuonna tullut. Levyllä on vähän niin kuin biisejä joka fiilikseen. Siksi se toimii oikeastaan aina kun tekee mieli kuunnella hip hopautusta. Se on aika iso juttu sillä listalla korkeammalla olevat hip hop levyt ei pysty samaan vaikka parempia ovatkin. 

  






11# Starship Amazing - Ruby Dagger

Suurena chiptune fanina tämä levy saa sydämmeni syttymään ihanasti ja levy on tullut kuunneltua läpi ihan vitun monta kertaa. Levy on niin sopivan leppoinen ja suoraan sanottuna ihana, että se sytyttää joka kerta kun sen kuuntelee. Harmi että tämän mahtavuuden joutui kuitenkin karsimaan pois top kympistä!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti