tiistai 21. tammikuuta 2014

Top 50 Levyt/EP:t Vuodelta 2013: 50# - 31#

                  TOP 50 Levyt\EP:t Vuodelta 2013

Jebajay! Aattelin täs tylsyyteeni pitkästä aikaa jatkaa tätä blogaamista, jos tän nyt sais vaikka jatkumaankin hieman enemmän ns. järkevämmällä tavalla. Aattelin listata 50 lemppari musiikillista julkaisua vuodelta 2013. Taidan olla hieman myöhässä, mutta ei se mitään. Nyt itse listaan! 
ps. numeroista löydät näytteen kyseisestälevystä
pss. 3# on kaksi näytettä eka ekasta levystä & toinen tokasta levystä swag

50# Sigur Rós - Kveikur

Jos joku ei ole koskaan kuullut kyseisestä bändistä niin on jäänyt paljosta paitsi. Yhtyen musiikkia on vaikea tietyllä genrellä osoittaa se on pakko kokea itse. Mitä itse albumiin tulee niin se on hyvä kyllä! Ei parasta Sigur Róssia. Tosin albumin kuuntelu kerrat ovat itselläni vielä tosi vähäiset sitä sanoakseni. Se kuitenkin saa vielä kunnia paikan tälle kyseiselle listalle! 








49# Tuomari Nurmio - Dumari Ja Spuget

Ei kai tähän muuta sanottavaa löydy muuta kun et Stadin slangi, rikollisuus ja Tuomari Nurmio on vaan yks mahtavimmista suomalaisista säveltäjistä ketä on. 











48# Pusha T - My Name Is My Name

Tämä "musiikki" vuosi on ollut itselleni erittäin mielenkiintoinen. Johtuen aikalailla siitä, että olen innostunut vuoden aikana hip hop musiikista erittäin kovasti. Tästäkin listasta suurin osa on todennäköisesti hip hoppia ihan näin spoilatakseni. Itse levystä sen verran, että se on mielenkiintoinen ja ikäväksi sattumaksi itselle hieman vieraaksi jäänyt levy. Johtunee siitä, ettei ole tullut kuunneltua kun kahdesti läpi kyseinen lätty. Levy sisältää silti muutaman tosi kovan biisin, joiden syystä se ansaitsee paikan tällä listalla.

                                                   



47# Raappana - Tuuliajolla

Itselleni suomi reggae skene on aikalailla yksi iso vitsi, mutta tässä levyssä on mielestäni jotain särmää. Erittäin lunki meno ja tämä toimii helvetin hyvin lämpimällä kesä päivänä. Ehdottomasti paras levy, mitä tää jamppa on koskaan tehnyt.










46# Mästers - Mästers Of The Universe

Kun kuulin kassun ekoja kertoja se oli aikamoinen "Mästerpiece". Kunnes tajusin että muutama biitti kassulla oli suoraa pöllitty Dj Kridlokilta ja Lommolta. Sen jälkeen ei ole tullut kuunneltua paljoa. Levyllä on kuitenkin aikalailla kovia biittejä ja räpit on aika hyvää tasoa, joten pistetään se tänne nyt sitten.














45# Major Lazer - Free The Universe

Tämä on kuin Electroninen musiikki kohtaisi Dancehallin. Ihan mukava päivän piristäjä levy, jos joku. Jotkut biisit on ehkä liian yksinkertaisia, mutta eipä sekään pakosta ole huono puoli.











44# Oceans Red - Hold Your Breath

Make Me Famoussin entisten jäsenien tuotoksia kyseinen ep ja ihan mukavaa metalcorea soittelevat. Olisin varmasti nostanut ep:t korkeammallekkin listalla, mutta kun tätäkin on tullut kuunneltua huomattavan vähän.










43# Tommishock - Legenda Langen

Tässä toinen aika mielenkiintoinen räppilevy tällä listalla. Levyltä löytyy mielenkiitoista ja omaperäisiä biittejä, loistavan nerokasta räppilyriikkaa ja kirsikkana kakun päällä yhdessä biisissä on feattaamassa Samae Koskinen. Asia, joka vesittää itselläni kuuntelu kokemuksen on kuitenkin Tommin ääni. Sitä ei vaan ikävä kyllä jaksa kuunnella kovin kauaa aikaa putkeen. Se on erittäin sääli, mutta onneksi levystä pystyy kuitenkin nauttimaan biisikohtaisesti.

                                                     




42# Killswitch Engage - Disarm The Descent

Olen aina tykkäillyt Killswitch Engagesta, vaikka sitä ei ole tullut paljoa kuunneltua. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna siis tässä on taas yks levyllinen erittäin hyvää Killswitch Engagea.










41# The Underachivers - Indigoism

Ihan mukava mixtape tämä tässä. Ei ole kun pari kertaa tullu kuunneltua läpi tämä, mutta se on pystynyt vakuuttamaan tämän poppoo taidot. Tätä kuuntele tosi mielissään. 










40# Polyensō - One Big Particular Loop

Hyvää indie musaa entiseltä Oceanalta. Semmonen mukavan rento levy, mutta osaa olla myös ytimekäs ja voimakas. Tämän pariin on erittäin rattoisaa rauhottua raskaan arkiviikon jälkeen ja heittää vaikka valkkarit siihen kyyti pojaksi!










39# Sairas † - Handelista Hurstiin

Elikkäs elikkäs lisää "UG (Demented memphis) C-kassu" shittii tälle listalle. Artistin nimi on erittäin faktaa sillä kassu on todellakin mukavan sairas. Lyriikat kertoilee työttömyydestä, juoppohulluudesta, rikollisuudesta ja jari sillanpäästä (ainakin melkeen). Biitit on varmaan tehty  puukolla kun ne viiltää korvakäytäviä ja kipu tuntuu ihan päänahkassa asti. Biitit ovat myös mukavan kuumottavia, jos kuuntelee tarpeeksi päissään. Ei mitään valittamista. Ei valittamista lainkaan.












38# One Morning Left - Our Sceneration

Tää levy ei kyllä aluks syttynyt oikein kovaa, mutta kun sitä levytti tarpeeksi niin kyl se siitä sitten lähti tarttumaan. levy on kyllä tosi hyvä, mutta se on silti mielestäni vähiten kiinnostava OML julkaisu mitä on ilmestyny. Toivon mukaan ens levyssä on taas enemmän sitä ns. "sekoilua", mistä itse alun perin OML:issa tykästyin.









37# Beastmilk - Climax

Tässä on taas kyl yks niitä levyjä jotka kuulostaa vaan paremmalta ja paremmalta mitä enemmän kuuntelee. Levy on kovaa tykitystä kyllä, mutta avautuu hitaasti kuten suurin osa post-punkista/ metallista. Uskoisinpa että tämä levykäinen olisi kolahtanut korkeammallekkin paikalla, jos olisi muutama kuuntelu kerta enemmän mittarissa.

 






36# Anneke Van Giersbergen - Drive

Suurena Devin Townsend fanina on melkein mahdotonta, että tämä artisti olisi jäänyt välistä itseltäni. Erittäin hyvää ja menevää pop rockkia. Tykkäilen pirun kovaa myös Anneken laulu äänestä. Tykkäilen tykkäilen!










35# Räjäyttäjät - Awopbopaloopop Alopbam RÄJÄ!

Jos etsii jotain hyvää kaljapierusurinatappo rockkia niin tässä on parasta sellaista tältä vuodelta. Bändin musiikki on niin hyvää, että se ansaitsi bändin omien sanojen mukaan oman musiikillisen genre nimityksen "Räjä 'n' Roll". Bändi on myös helvetin kova live bändi. Suosittelen!

 






34# Mars Red Sky - Be My Guide

Joo elikkäs pörinää ja hyvää sellaista yhdeltä omalta lemppari stoner pörinä bändiltä. Ei kai siihen mitään lisättävää keksi. Ainakaan mitään mitä olisi jo sanottu ennemmin. 











33# Lost Society - Fast Loud Death

Kunnon vanhan koulukunnan rässiä asenteella. Tästäkin olen puhunut aikasemmin tässä blogissa. Ei kai siihen siis muuta, kun meno on edelleen vitun MOSH! 










32# Flatbush ZOMBiES - BetterOffDEAD

Tämä lättynen piti myös muutamaan otteeseen kuunnella ennen kun alkas tajuamaan levyn hienouden. Levyssä on perkeleesti vaihtelua ja vähän jokaiselle jotakin, mutta se ei kuitenkaan lässähdä kasaksi biisejä vaan toimii hyvin myös kokonaisuutena. Itselleni tässä on kaikkea mistä hip hopissa tykkään ja vieläkin enemmän. Siihen vielä päälle porukan mukavan taidokkaa räbätykset niin homma toimii niin vitusti. Levyllä on myös yhdeltä lempi räppäriltäni Danny Brownilta aivan törkeän kova featti, joka on niin vitusti plussaa. Levyllä on silti pari biisiä, jotka ovat hieman tylsähköjä omaan makuun, jonka vuoksi levy jäi näinkin alhaalle listalla. Tämä on silti kyllä aika pirun kova hiphop levy.






31# Solonen & Kosola - Kolmetoista Kertaa Kovempi Ku Kukaan

Kieltämättä nämä kaverukset ovat suomi hip hopin 2 aikalailla taitavinta räppäriä. Ainakin jos puhutaan freestyle räpistä niin ei ole tämän duon voittanutta. Levy on törkeen hyvä, mutta sen kuunteleminen on jäänyt pois omalta osaltani alku hypetyksen jälkeen melkein kokonaan. Ehdottomasti silti yks isoimmista kotimaisista hip hop julkaisuista tänä vuonna.

 

                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti